Get Adobe Flash player

УКАЗАНИЯ

Как да подготвим коректно файловете си за отпечатване?

Ние в Полипрес винаги се стараем да изпълняваме поръчките ви в желаният срок, и при максимално качество! За да постигнем това, Ви молим да се съобразите със следните изисквания, спазването на които значително ще улесни и ускори процеса на изпълнението на поръчките ви:
За предпочитане е подаването на предпечата да става в съвременните векторни формати на файлове - PDF, AI, EPS, които съдържат в себе си всичко необходимо - фонове, снимки, текстове.
Разбира се, в краен случай може да се ползват и растерните PSD, TIFF и JPEG.
- в случай на файлове PSD, препоръчително е слоевете да са направени така, че да позволяват редакция на съответните обекти или фонове, поотделно.
- в случай на TIFF файлове, желателно е те да бъдат с включена LZW компресия, и по възможност без слоеве.
- в случай на JPEG, следва да се ползва компресия по-голяма от 10, с включена опция 'Baseline'.
За всички видове файлове, растерните изображение трябва да бъдат с резолюция не по-малка от 250-300dpi, при реален размер.
За векторните формати, всички текстове трябва да бъдат конвертирани в криви, иначе надписите ви може да се променят без да забележим, да се появят "гиргилици" и т.н.
Черните текстове и графични елементи трябва да са съставени от 100% К (само черно), и с включен Overprint атрибут.
За коректно цветопредаване е необходимо файловете да бъдат в CMYK формат, а когато е необходимо да включват и PANTONE дефинирани цветове.
Печатните продукти, които ще се обрязват на живо, следва да бъдат с наддадени фонове с минимум по 2мм извън линията за рязане, от всички страни.
От гледна точка на дизайна, не е препоръчително да поставяте текст, лого или друго важно нещо на по-малко от 5мм от линията на рязането.
Ако забележим непреодолими проблеми със вашите файлове, ние ще ви сигнализираме и ще спрем поръчката, но това може да я забави и допълнително, предвид налагащите се промени в нашият график за изпълнение на поръчките.

Моля да имате предвид, че даваните от нас цени за печат са при предоставени коректни и готови за печат файлове. Ако има нужда от корекции и не можете да направите това, ние разбира се можем, но срещу допълнително заплащане за положеният труд, и отделеното време.